Thursday, February 5, 2015

Tahun Baru 2015

Dah masuk February 2015, baru ada masa untuk update blog ni. Ini pun sebab boss takde kat office. Hahaha... Sibuk banyak tahun ni..macam-macam project lah.. antaranya :

1. Pindah rumah
2. Tukarkan sekolah Aazief
3. Tukarkan sekolah Aalief
4. Cari orang untuk sewa rumah
5. Nak kemas rumah (baru dan lama)
6. Nak pergi concert Backstreet Boyss..hahahaha...

Chow!

Wednesday, October 29, 2014

Sunyi sekejap

Okay, dah lama betul tak updatr blog.. Ke"busy"an yang melampau. Back to back business trip since July. Finally, business trip is over. I have more time with the kids and family...weehuuu.

Some update, maid baru dah dapat..since September hari tu. Alhamdulillah...lega rasa. So far oklah maid ni. Don't expect too much, but she is doing quite ok. As long as jaga budak-budak tu dengan baik, dah kira baik dah tu. Cuma kali ni we all strict sikit lah. Handphone dia we all pegang. So dia basically tak ada phone untuk menyembang waktu siang. Harap-harap oklah maid ni...

Okaylah..nanti update lagi with photos. Bye bye..

Friday, June 27, 2014

Dugaan Ramadhan : Bibik Ohh Bibik

Okay...straight to the point.. Bibik LARI!!

Dia SMS bagi tahu yang dia berhenti kerja dan TINGGALKAN Aalief kat rumah sorang (tengah tido). Seriously memang darah menyirap naik...sampai hati lah dia tinggalkan Aalief tu sorang kat rumah. Memang Aalief bukan baby...tapi dia baru 5 tahun, tak reti apa pun sangat lagi. Bergegas balik rumah naik taxi sebab Sharin tengah solat Jumaat.

Bukan cakap saya ni majikan yang baik, tapi tak cukup baik ke kalau saya bagi gaji, tempat tido (siap ada TV hokey!!) makan, pakai..sampai bawak tailor nak jahit baju raya!! Kerja rumah nak kata teruk, rumah apartment je...bukan bungalow 5 tingkat. Masak pun aku yang masak... Adoiillaa.. stress jugak mengenangkan dugaan ini. Tapi aku percaya kuasa tuhan. Kita buat baik, akan di balas baik..insyaalahh..

Kepada maid aku yang diingati, semoga tuhan memberikan petunjuk kepada kamu. Segala makan dan minum kamu saya tak dapat HALAL kan..dunia dan akhirat. Maaflah, saya bukan bersifat maksum..tp hanya manusia biasa.

NOTA : Bukan semua bibik tu jahat. Bibik saya sebelum ni, dua-dua baik. Cuma memang takde rezeki untuk mereka kerja lama.

Tuesday, June 17, 2014

Aazief turns 6 & Aalief turns 5

Happy Birthday to both of you my boys. Aazief's birthday is on the 3rd June and Aalief's birthday is on the 14th July. But, like last year...i decided to co-celebrate my boys birthday. After all, Aalief's actual birthday date will be on fasting month. Its just a simple celebration which was held during Muhammad Al Fatih's Aqiqah.

Great photos by Ridzuan Yahya
Cake by Bite Me!
Candy Buffet by Me and my sister Nonie



















Thursday, June 12, 2014

Aazief's Sports Day 2014

Kits4Kids sports day was held on the 31st May. Yes, another throwback post from me. Like last year, Aazief was reluctant to be parted from us and cried since morning. So, Sharin decided to be the volunteer of the day for him and encouraged him to play all the activities. 

Aazief represented the GREEN house...and yes, the green house was the champion :-) So proud of you baby..  Come and see few photos taken that day... enjoy..










Tuesday, June 10, 2014

Happy Birthday Abah

Happy Birthday to my dearest father.. 
May Allah grant you good health to do all your favourite activities (cycling, diving, hiking you name it), a successful career and happiness in life. Insyallah...
Love you much!


Wednesday, June 4, 2014

Aazief Turns 6



..Happy Birthday my boy, Aazief Haikal..
We love you very very much 

Love, Mama